OTL are in plan sa dezvolte linii de autobuz in cartierele nou construite

Eliminarea taxei de mediu la inmatricularea masinilor a dus la efecte neasteptate pe piata de transport in comun din Oradea. Numarul calatorilor a scazut in ultimul an si jumatate cu aproximativ 7 procente. Directorul OTL, Viorel Pop sustine insa ca Regia de Transport din oras are in vedere cateva masuri pentru a le facilita oradenilor transportul cu autobuzele si tramvaiele.

„Speram ca prin noile investitii pe care le face OTL si Primaria, acest numar sa creasca in conditiile in care nr de locuri de parcare vor fi limitate” a declarat Pop in emisiunea Analiza din Redactie de la TTV Oradea.

Managerul OTL a anuntat ca mai are in plan sa dezvolte linii de autobuze in cartierele nou-construite.
„Avem in vedere ca pe relatia Iosia, str. Onestilor sa se dezvolte cel putin o linie de autobuz care va deservi 10-15 mii de locuitori, inclusiv cei care se vor muta acolo. La fel pe strada Ceyrat unde sunt foarte multe apartamente, aproximativ 8 mii de locuitori”, a spus Pop in aceeasi emisiune.

Potrivit OTL, dezvoltatorul si Primaria ar trebui sa propuna inca de la inceput o zona de oprire pentru autobuze. Din fericire, in cartierul Ceyrat noua linie de tramvai va trece exact prin zona in care se construiesc apartamentele

Distribuie informația
Alte știri