Acum! Cod portocaliu in cateva localitati din Bihor

În contextul avertizării de fenomene meteorologice periculoase – Cod Portocaliu transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru județul Bihor în localitățile Aleșd, Popești, Aușeu și Șinteu, în data de 23.08.2018, între orele 14.20 – 15.30, fenomenele avertizate fiind “frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și cu aspect de vijelie” și a atenționării Cod Galben valabilă pentru localitățile Dobrești, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Măgești, Bulz și Vârciorog în intervalul orar 14.10 -15.00, fenomenele avertizate fiind “frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri