Oradenii au depus doar 5 proiecte in prima luna de prezentare a propunerilor pentru bugetarea participativa

În data de 1 august 2018, a început a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul bugetării participative, inițiată în 2017 de Primăria Oradea, prin care orădenii pot deveni și anul acesta parte activă în luarea unor decizii cu privire la viitoarele proiecte ale municipalităţii.
Până în prezent, au fost depuse 5 proiecte.

Unul prevede continuarea acoperirii pârâului care trece pe sub strada Lacul Roșu de la strada Ștefan cel Mare pana la calea ferată cu grinzi de beton sau tuburi, un alt oradean propune 100 de rastele securizate pentru biciclete , pe tot teritoriul orasului. Multi oradeni nu isi achizitioneaza biciclete din simplul motiv ca nu au unde sa le tina in siguranta, argumenteaza initiatorul.
Un coridor verde pe liniile de tramvai in zona Corneliu Coposu sau renovarea fatadelor cladirilor de pe malul crisului si barcute pentru plimbari pe cris sunt alte propuneri.

Până la 31 octombrie 2018, orădenii pot propune proiecte pentru îmbunătățirea cartierelor lor.
Vor fi selectate câte 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul local. Valoarea bugetului propus, începând cu anul bugetar 2018, în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 euro/an bugetar.

Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă 200.000 euro
Depunerea proiectelor se poate realiza strict prin platforma on-line dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), de către persoane înregistrate cu cont de utilizator.

sf: https://activ.oradea.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri