Deputatul Silviu Dehelean (USR): Ministrul Justiției și-a propus alter ego-ul șef al DNA

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaților, semnalează strategia abordată de ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, prin care Puterea forțează numirea unui procuror pregătit să frâneze brusc activitatea DNA. Pe scurt, deputatul consideră că prin propunerea doamnei procuror Adina Florea, Partidul Social Democrat s-a asigurat că, indiferent de opinia și decizia Președintelui României în procesul de numire al unui șef la DNA, locul lăsat liber de Kovesi va fi ocupat – la prima sau a doua propunere – de un procuror dispus să adapteze lupta anticorupție la nevoile domnului Liviu Dragnea și compania.

”Ministrul Tudorel Toader pare să fi cedat propriei vanități, chiar mai mult decât insistențelor PSD, atunci când a ales să o susțină pe doamna procuror Adina Florea pentru conducerea DNA. În proiectul de management al procurorului Florea găsim nu doar trimiteri bibliografice la opera domnului Toader – o lingușeala ostentativă -, ci și ideile principale ale raportului care a stat la baza propunerii de revocare a procurorului-șef Laura Codruța Kovesi. Mai degrabă un manifest anti-DNA decât un plan de conducere, textul pentru care Adina Florea a fost aleasă de Tudorel Toader să conducă Direcția Națională Anticorupție respectă întocmai punctajul Partidului Social Democrat. Și pentru ca toate criteriile majorității PSD-ALDE să fie respectate, ministrul Toader a propus un procuror al cărui nume figurează într-un dosar DNA.

Trecem discret peste detaliul că tatăl doamnei procuror este un ales local la al șaselea mandat sub sigla Partidului Social Democrat și sperăm totuși că Ministrul Justiției nu a luat în considerare acest factor în procesul de desemnare.

Dincolo de toate acestea, suficiente pentru a mulțumi activul de partid al social-democraților, alegerea domnului Tudorel Toader este și una strategică. În eventualitatea în care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va refuza numirea doamnei procuror Adina Florea în fruntea DNA, ministrul Justiției va forța desemnarea unui alt candidat extrem de confortabil, probabil în persoana doamnei procuror Paula Tănase. E important de precizat că, în timp ce doamna procuror Florea a descoperit recent că împărtășește viziunea PSD asupra Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Tănase e un promotor constant al proiectelor Puterii în domeniul Justiției și un adversar consacrat al modului în care decurs lupta anticorupție. De fapt, în discursul său e greu de sesizat vreo diferență față de opiniile publice ale domnilor Eugen Nicolicea, Florin Iordache sau Codrin Ștefănescu.

Acum, domnul Toader și-a numit alter ego-ul la DNA, iar dacă Președintele Iohannis se va opune, ministrul Justiției e pregătit să-l desemneze și pe cel al lui Liviu Dragnea”, a declarat deputatul Silviu Dehelean.

Distribuie informația
Alte știri