Oradea a decis sa creeze o retea de statii de reincarcare a autovehiculelor electrice. Ar putea fi gata in debutul anului 2020

Pentru dezvoltarea electromobilitatii, municipalitatea are acum la indemana un program care se deruleaza prin Agentia Naționala pentru Protectia Mediului, program care urmareste sa sprijine orasele resedinta de judet sa instaleze statii de reincarcare pentru vehiculele electrice. Solicitarea in acest sens va fi depusa la inceputul saptamanii viitoare.

Municipalitatea oradeana vrea sa acceseze fonduri pentru 16 statii de reincarcare, si asta dupa ce s-au luat in calcul atat doleantele cetatenilor cat si situatia juridica a terenurilor pe care se vor amplasa. Harta in detaliu acestea poate fi vizualizată accesnd linkul: https://goo.gl/eAgZZL

Trendul european e in aceasta directie si realitatea vine peste noi”, spune viceprimarul Mircea Malan.

De asemenea, tot pana la 1 ianuarie 2020, societatile din subordinea Primariei Oradea au obligatia de-a monta fiecare cate o astfel de statie. O vor face, tot pe propria cheltuiala si unitatile de cazare cu mai mult de 20 de camere, imobilele care au spatii de birouri de peste 1000 mp precum si hipermaketurile mall-urile din oras.

Viceprimarul Mircea Malan recunoaste ca in acest moment in Bihor nu sunt multe masini electrice si asta in primul rand din cauza pretului ridicat dar si al lipsei unei retele de incarcare pe tot cuprinsul tarii, dar asta in timp se poate corecta(program Rabla II). In plus, trebuie tinut cont si de turistii din vest care poseda astfel de autovehicule pe care nu le prea pot folosi in acest moment in Romania.

Distribuie informația
Alte știri