Un nou an cu santiere in Oradea. Primaria si-a prezentat proiectele pentru 2019

Conducerea administratiei oradene a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa prioritatile investitionale ale anului 2019. Sunt mai multe directii pe care primaria le are in vedere. Prima urmareste continuarea depunerii de proiecte cu finantare europeana.

„Am depus proiecte pe aproape toate axele. O parte le-am finalizat, altele sunt castigate si urmeaza sa le derulam si pentru altele vom urgenta licitatiile, iar altele sunt in diferite faze de clarificari. Exista posibilitatea sa mai depunem si alte proiecte”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Viceprimarul Mircea Malan a detaliat despre ce proiecte este vorba.

„In 2018 am reusit sa atragem efectiv peste 39 milioane de euro. Acesti bani se regasesc in proiecte importante privind reabilitarea sistemului de termoficare. Avem in pregatire pentru a treia etapa prin care se vor inlocui 25 km de conducte si se vor reabilita mai multe puncte termice. Sunt proiecte castigate deja pentru transportul public: de exemplu, continuarea liniei de tramvai pe Calea Aradului si malul Petei, doua contracte pentru 20 de noi tramvaie si inca 7 autobuze euro 6 alaturi de inca 10 hibrid. De asemenea, vor fi facute importante pt spitale si va continua reabilitarea centrului orasului”, a spus viceprimarul.

Administratia locala se va concentra si spre alte directii strategice. „Este foarte importanta conectarea orasului Oradea la sistemul european de autostrazi si legatura cu zona metropolitana”, a precizat primarul Ilie Bolojan care si-a exprimat, din nou, disponibilitatea pentru a intrarea orasului in actionariatul aeroportului si pentru a finanta astfel curse externe catre aeroport.

Distribuie informația
Alte știri