Bolojan acuză Guvernul că a blocat licitațiile pentru proiectele europene: ” O măsură tembelă”

De la inceputul acestui an, verificarea achizitiilor publice in proiectele europene, realizate prin SEAP de autoritatile publice locale nu se mai face, centralizat, la Autoritatea Nationala de Achizitii Publice ci la fiecare minister care gestioneaza aceste fonduri, a explicat, luni,  primarul oradean, Ilie Bolojan, in cadrul unei conferinte de presa. Masura este cuprinsa in Ordonanta de modificare a Codului Fiscal, insa s-a vorbit prea putin despre ea intrucat nu a existat o dezbatere publica transparenta, nu a fost comunicata public si nici macar discutata cu autoritatile de management.

Problema este ca modificarea s-a facut fara nicio pregatire, asa ca in prezent, ministerele nu au infrastructura necesara pentru a realiza aceste verificari.

Am luat legatura cu autoritatile de management de pe langa ministere care au spus ca nu au oameni si infrastructura pregatita…Suntem, practic, blocati si este intarziata prin aceasta  aceasta masura tembela, nepregatita, achizitia de fonduri „, a declarat Ilie Bolojan.

Primarul oradean solicita Guvernului sa faca aceste modificari operationale pentru ca altfel pierderile vor fi foarte mari pentru toate autoritatile locale din Romania.

In cea mai buna situatie, va mai dura cateva saptamani, cel putin, pana cand vom putea debloca achizitiile”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri