Lansarea celei de-a 11-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, la Oradea

La Universitatea Emanuel din Oradea, a avut loc ieri evenimentul de lansare a celei de-a 11-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, adresat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale.

Printre proiectele finanțate în cadrul ediției 2018 a programului pentru sănătatea copiilor, se numără „Armonii și terapii pentru copii cu nevoi speciale”, derulat în perioada decembrie 2018 – august 2019, de către Universitatea Emanuel din Oradea, cu susținerea Fundației pentru Comunitate Cluj. Proiectul a presupus desfășurarea a 31 de ședințe de meloterapie și 16 ședințe de terapie prin joc, la care au participat 322 de copii diagnosticați cu boli cronice progresive. Scopul proiectului a fost reducerea anxietății și a fricii copiilor, pregătirea acestora pentru procedurile medicale, favorizarea confortului psihic al micuților, învățarea muzicii prin intermediul instrumentelor, încurajarea socializării prin jocurile muzicale de grup, creșterea nivelului de bucurie în viețile acestor mici eroi și, nu în ultimul rând, acordarea unui sprijin emoțional membrilor familiei. Proiectul a fost inițiat și coordonat de secția de Muzică a Universității Emanuel din Oradea, însă a continuat în colaborare cu secția de Litere, Limbă și literatură română – Limbă și literatură engleză, precum și cu secția de Asistență socială și Studioul Media al universității aminitite.

Un alt proiect din Oradea care a primit finanțare în cadrul ediției 2018 a programului este „Terapie cu sistemul de senzori soundbeam”, al Asociației pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Bonitas Oradea. Metoda Soundbeam utilizează senzori de mișcare prin captarea mișcării și traducerea lor în note muzicale. Metoda este folosită de 20 de ani în Europa, dar în România este puțin cunoscută. Asociația Bonitas Oradea a câștigat anul trecut, în noiembrie, acest proiect în valoare de 16.598 lei.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri