29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

În data de 29 septembrie se celebrează Ziua Mondială a Inimii, având drept scop îndreptarea atenţiei asupra riscului personal privind bolile cardiovasculare şi conştientizarea faptului că, prin stilul de viaţă se poate influenţa starea de sănătate a inimii şi a aparatului cardiocirculator şi spre bine, dar şi spre rău. Alegerea stă la îndemâna oricui.

“Cei mai importanţi factori de risc pentru bolile cardiovasculare sunt: nivelul ridicat de colesterol, trigliceride şi glucoză în sânge; hipertensiunea arterială; obezitatea; fumatul; lipsa de mişcare şi viaţă sedentară. Este vorbă de un domeniu sanitar important, deoarece bolile cardiovasculare reprezintă o morbiditate foarte des întâlnită, iar pe lista cauzelor de deces ocupă primul loc”, spune dr Dorina Corbu-Polojinţef, medic primar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă Oradea.

„În 2019, Ziua mondială a inimii se axează pe faptul că „INIMA MEA, INIMA TA, TOATE INIMILE NOASTRE MERITĂ ATENŢIE ŞI PROTECŢIE”, având ca scop conştientizarea efectelor benefice pentru sănătatea inimii, a stilului de viaţă favorabil inimii, incluzând desigur mişcarea pentru sănătate, dar şi trăirile mai senine, mai generoase, mai optimiste, mai solidare cu toţi semenii noştri începând cu cei mici sau defavorizaţi”, precizează un comunicat al Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Regional de Sănătate Publică Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

Distribuie informația
Alte știri