Felix Bănilă a demisionat de la conducerea DIICOT

Felix Bănilă a demisionat de la conducerea DIICOT. Procurorul şef al DIICOT a anunţat, într-un comunicat de presă, că şi-a depus „demisisa de onoare”, „sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcție, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate Președintelui României, spre a fi acceptată și a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcție”.

Bănila a precizat că demisia sa „nu vine pe fondul faptului că nu mi-aș fi făcut datoria și că nu mi-aș fi pus toată priceperea, profesionalismul și buna-credință în exercitarea funcției, pe care cu onoare încă o ocup, dar consider că la acest moment, demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune”.

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, s-a întâlnit marţi cu Felix Bănilă, şeful DIICOT şi i-a transmis că e nemulţumită că nu au fost adoptate măsurile de combatere a criminalităţii pe care le-a cerut în urmă cu două luni şi de modul în care s-a desfăşurat intervenţia care a avut loc vineri, la casa familiei Luizei Melencu.

La începutul acestei săptămâni şi preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut procurorului şef al DIICOT demisia din cauza dosarului Caracal. „Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție.”, a susţinut şeful statului.

Distribuie informația
Alte știri