Majorat civic. Un cunoscut voluntar orădean va sărbători 18 ani de viață printr-un „MARȘ PENTRU PĂDURI”

Impresionat de tragica moarte a pădurarului Liviu Pop din Maramureș, președintele Consiliului Elevilor din Colegiul Național Emanuil Gojdu, Alex Trandafir, a decis ca săptămâna viitoare, pe 3 noiembrie, exact când va împlini 18 ani, să își sărbătorească majoratul în stradă, printr-un marș pentru păduri.

Am hotărât că anul acesta voi sărbători altfel. Săptămâna trecută a ieșit la suprafață tragica moarte a pădurarului Liviu Pop. A fost o moarte care a scos la iveală tumora ce se ascunde în pădurile țării, o problemă peste care nu mai putem trece cu vederea, și numai noi putem opri și extirpa această tumoră. Trebuie să apărăm codrul pe care îl mai avem, unul din cele mai prețioase ale Europei și ale lumii, așa că împreună cu Andra Cloștorfeanu, aducem Marșul pentru Păduri și la Oradea. Vă invit așadar să sărbătoriți alături de mine în stradă salvarea codrului din mâinile hoților, într-un dress-code de apărători ai pădurii, pentru că este a noastră, a tuturor!, a scris Alex pe Facebook.

👣 Traseul Marșului pentru Păduri: Piața Unirii – Str.Vasile Alecsandri – Parcul 1 Decembrie – Podul Paralelor – Malul drept al Crișului Repede – Podul Sf.Ladislau – Piața Unirii
⏰ Când & unde? 3 noiembrie 2019, ora 15:00, Piața Unirii (la Statuie)

‼️ Pădurile României nu mai au timp! Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, alunecări de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate, pădurari uciși în stil mafiot, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme. Cerem modernizarea imediată a Sistemului automat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), a aplicației pentru cetățeni Inspectorul Pădurii și protecția strictă a pădurilor primare și seculare din România!, arată organizatorii în manifestul evenimentului.

Vezi care sunt revendicările tinerilor ecologiști

 

Distribuie informația
Alte știri