ALDE Bihor: Mircea Diaconu este singurul candidat care îl poate învinge pe Klaus Iohannis

Preşedintele ALDE Bihor a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Mircea Diaconu, candidatul pe care formaţiunea politică îl susţine este singurul care îl poate învinge pe Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidenţiale.

„Ne încurajează ultimul sondaj de opinie făcut de IMAS. Sondajul este şi încurajator şi motivant, pentru că dacă Mircea Diaconu este la 16,7%, nu este un scor extrem de mare, dar este un scor care îl promovează în turul II, pentru că toţi ceilalţi se află sub el. Noi avem convingerea că în turul II este singurul candidat care reuşeşte să îl bată pe Klaus Iohannis, chiar fără probleme, pentru că în turul II se face o coalizare, o coagulare a votului împotriva celui care este”, a declarat Blejan.

Liderul ALDE Bihor a contrazis şi informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora reprezentanţii partidului au neglijat promovarea candidaturii domnului Mircea Diaconu în timpul campaniei electorale.

“Dimpotrivă, toţi membri formaţiunii judeţene ALDE s-au implicat în campania electorală, fiind prezenţi în toate comunităţile pentru a-i promova oferta, împărţind pliante, discutând cu oamenii, diseminând programul candidatului, un program care, în opinia noastră, este condensat şi realist, bine structurat şi fără promisiuni care să nu poată fi îndeplinite”.

Blejan a explicat că formaţiunea politică va pune la dispoziţia candidatului şi suportul logistic necesar în secţiile de votare.

„Noi am făcut tot ce ţine de campanie iar împreună cu colegii din PRO România, avem reprezentanţi în toate secţiile de votare tocmai pentru a securiza votul. Domnul Diaconu a avut o experienţă neplăcută, când a candidat ca independent la Parlamentul European. A strâns aproape 7% din sufragii atunci, singur, fără sprijinul vreunui partid, însă au existat şi extrem de multe voturi anulate. Acum, noi vom asigura oameni în secţii de votare şi la numărarea voturilor, pentru a ne asigura că acest lucru nu se va repeta”, a mai spus Blejan.

Distribuie informația
Alte știri