Difterie la granița României. Atenționare MAE

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care intenționau să se deplaseze sau, după caz, se aflau deja în Ucraina, în condițiile în care zonele care se învecinează cu județele din nordul României se confruntă cu cazuri de difterie.

Așadar, MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că au fost confirmate cazuri de difterie în anul 2019 în regiunile Zakarpattia și Chernivtsi, care se învecinează cu județele din nordul României, arată comunicatul.

Se recomandă cetățenilor români care călătoresc în Ucraina să se vaccineze împotriva difteriei.

Pentru cetățenii care nu au fost vaccinați împotriva difteriei în ultimii 10 ani, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia, notează același comunicat.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Kiev: +380445009932, +380445009934 și +380445009935, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, potrivit comunicatului.

Distribuie informația
Alte știri