În ciuda avertismentelor ISU, bihorenii nu curăță coșurile de fum

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 18.20, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” cu privire la producerea unui incendiu la coșul de fum al unei case din localitatea Voivozi, comuna Popești.

La adresa indicată de apelant, s-au deplasat de urgenţă echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului Marghita, care au stins incendiul în aproximativ 10 minute, împiedicând producerea de pagube materiale. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine.

  • Duminică, 24 noiembrie a.c., în jurul orei 10.50, Staţia de Pompieri Săcueni a fost alertată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată în localitate. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau la camera de zi, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă. Echipajele de pompieri militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea acestuia la celelalte încăperi și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, a ars o suprafață de aproximativ 30% din tavanul camerei afectate de flăcări.

Distribuie informația
Alte știri