Toate informațiile despre sediul ALDE Bihor. Comunicat

Preşedintele ALDE Bihor a făcut referire, marţi, şi la un articolul apărut într-o publicaţie locala, legat de incidentul din 05 decembrie 2019 şi în care doi reprezentanţi ai Asociaţiei Oradea Civică au făcut afirmaţii total deplasate şi neadevărate cu privire la ALDE Bihor şi sediul organizaţiei judeţene.

Doresc să precizez că spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea nu este proprietate a partidului, este închiriat de pe piaţa privată imobiliară, cu contract de inchiriere legal, contravaloarea chiriei nu este subvenţionată, cum este al altor partide politice care au beneficiat de sedii închiriate din domeniul public al oraşului”, a precizat Ciprian Blejan.

Potrivit sursei citate, spaţiul a fost amenajat de către proprietar, singura îmbunătăţire adusă de membri ALDE Bihor fiind aplicarea unor autocolante mate pe peretele de sticlă şi pe uşa de la intrare, pe care s-a plătit o suma modică, facturile se pot pune la dispoziţia celor interesaţi.

ALDE Bihor a trebuit să elibereze vechiul spaţiu deţinut tot cu chirie, întrucât proprietarul nu a dorit prelungirea contractului de închiriere deoarece avea alte planuri însă mobilierul acesta “extreme de scump şi sofisticat” este acelaşi pe care l-am utilizat şi acolo”, a spus Blejan.

Tot pentru clarificarea opiniei publice, liderul ALDE Bihor a arătat că sumele necesare pentru plata chiriei spaţiului provin din contribuţiile membrilor partidului.

Nu este vorba despre 5 persoane, aşa cum au afirmat distinşii domni. Conform bazei de date, în ALDE Bihor sunt înscrise aproximativ 2.500 de persoane. Iar pentru rigurozitate, în prezent, în judeţul Bihor, ALDE are 1 primar de comună, 1 viceprimar de municipiu, 3 viceprimari de comună, 2 consilieri judeţeni şi, în total, 82 aleşi locali”, a mai menţionat Blejan.

Conform preşedintelui ALDE Bihor, ceea ce nu au spus reprezentanţii Organizaţia Oradea Civică este că în ziua cu pricina au făcut două vizite la sediul “somptuos” al ALDE Bihor însă au vorbit în înregistrare doar de una singură.

Câteva ore mai târziu, am avut şedinta de birou politic teritorial, şedinţă la care au participat peste 30 de persoane dar şi cei doi reprezentanţi ai Asociaţiei Civice au revenit, au intrat în sediu fără nicio problemă, au filmat şedinţa în desfăşurare şi au lăsat la uşă o cutie. Puteau să solicite cu această ocazie detalii despre sediu şi despre numărul membrilor ALDE Bihor, pentru a nu induce în eroare opinia publică. Reprobabil din partea lor este şi că filmarea făcută cu acea ocazie nu au mai făcut-o publică, lăsând să se perpetueze informaţii false.”, a mai spus Ciprian Blejan.

Distribuie informația
Alte știri