Locuitorii din Subpiatră reclamă că drumul din sat e impracticabil din cauza camioanelor care transportă argilă

De aproximativ o saptamana, drumul principal care duce la cariera de argilă din Hotar, prin satul Subpiatră, a devenit aproape impracticabil „la pas” din cauza noroiului lăsat pe asfalt de camioanele  care il tranzitează.  Oamenii locului susțin că și masinile personale au de suferit pentru că  se murdăresc  imediat ce sunt spălate, cand plouă de noroi iar cand vremea este uscata, de praf.

Pe Facebook, locuitorii satului au creat un grup in care au adunat toate nemultumirile lor si  le-au trimis apoi conducerii Holcim, la București, iar compania le-a dat, luni, un răspuns:

 Holcim România a investit aproximativ 200.000 EUR în lucrări de ranforsare drum comunal constând in asfaltarea acestuia, precum și lucrări de reabilitare a celor 1.100 mp din drumul pe care il mentionezi din comuna Tetchea, constând in: refacerea acostamentelor astfel încât să poată prelua apa de pe carosabil, s-au amenajat rigole deschise și accese la proprietăți în localitatea Subpiatra și s-a amenajat si asfaltat intersecția DC183. Mai mult decât atât, la ieșirea din cariera de calcar pe care o operăm, am instalat un echipament de spălare a roților pentru camioanele care transportă materia primă. Furnizorul nostru de transport este obligat prin contract să se asigure că roțile camioanelor sunt curate în momentul în care părăsesc incinta carierei, arată Holcim România în sesizarea făcută de Ionuț Iaz.

Potrivit acestuia,  mașinile firmei de transport circula fara prelată, șoferii nu spală roțile iar  autoritatile locale nu au intervenit, la timp, să rezolve situația.

Abia luni dimineață primarul  PSD, Ovidiu Drimbea, a contactat o firmă  care să curețe drumul  dar intervenția a fost o bătaie de joc, spune Iaz:  Nu au alimentat masina special pregatită in acest sens cu apa așa că s-a creat un vapor de praf imens care intra in curtea si casele oamenilor, a completat Ionuț Iaz care a și publicat, pe Facebook fotografii ilustrative.

Distribuie informația
Alte știri