Ce impozite vor plăti orădenii în 2020

 Orădenii vor plăti în 2020 impoziele și taxe mai mari  cu 4.6%, potrivit cu rata inflației, majorare pe care municipalitatea e obligată să o facă, la fel ca toate administrațiile publice din țară. În plus, vor mai fi trei taxe noi care urmează să fie implementate. Acestea privesc următoarele situații particulare: clădirile racordabile la rețeaua de gaze naturale sau termoficare, dar care nu au încheiat un contract în acest sens, construcțiile realizate fără autorizație de construcție și spațiile neîngrijite cuprinse între limita de proprietate și trama stradală.

Astfel, se prevede o cotă majorată cu 50% pentru clădirile racordabile la rețeaua de gaze naturale sau termoficare, dar care nu au încheiat un contract în acest sens. Această prevedere apare în textul Hotărârii de Consiliu Local, dar va avea aplicabilitate doar din anul 2021.

De la 1 ianuarie 2020 se va implementa o nouă taxa, care vizează construcțiile realizate fără autorizație de construire.

Cea de-a treia taxă se aplică persoanele fizice sau juridice care nu-și întrețin terenurile proprii, respectiv zona cuprinsă între limita de proprietate și trama stradală. De la această situație sunt exceptate locuințele tip condominiu, asociațiile de proprietari unde sunt încheiate acele contracte de dare în administrare a spațiilor verzi adiacente. Procedura cuprinde notificarea, stabilirea unui termen de conformare, verficarea conformării și lansarea comenzii pentru execuția lucrărilor. Taxa specială pentru întreținerea terenurilor neîngrijite este de 0,7 lei mp /intervenție, iar termenul de plată a acestei taxe este de 60 de zile.

Distribuie informația
Alte știri