De unde poți cumpăra cel mai ieftin combustibil în Oradea

Prețul carburanților a crescut, în medie, cu între 2 – 6 bani pe litru, în această săptămână, reiese din datele centralizate de Monitorul Prețurilor insă chiar și așa rămâne unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană.

La începutul lunii decembrie, Parlamentul a aprobat eliminarea supraaccizei la carburanţi începând cu 1 ianuarie 2020, ceea ce ar fi trebuit să ducă la o ieftinire de 45 de bani. La 31 decembrie, însă, Ministerul de Finanțe a actualizat nivelul accizei cu inflația comunicată oficial de către INS. Măsura a făcut ca o ieftinire preconizată de 45 bani/litru să se transforme într-o ieftinire de 32 de bani/litru.

Așa s-a ajuns ca în Oradea, duminică dimineață, benzina standard să coste la Petrom, liderul de piață, între 5,27 lei/litru la stația 3 Nufărul și 5.32 lei la celelalte stații în vreme ce prețul pe litru la OMV este de 5,4 lei, potrivit datelor furnizate de Monitorul Prețurilor, portalul administrat de Consiliul Concurenței..

Lukoil este operatorul care afișează, duminică dimineața, cel mai mic preț din oraș. În stațiile Lukoil din Oradea, litrul de benzină standard se vinde cu 5,26 lei.

Distribuie informația
Alte știri