Alertă în România din cauza virusului misterios depistat în China

Foto: rtv.net

Autorităţile din România sunt în alertă din cauza virusului din China. În afara măsurilor speciale impuse în aeroporturi şi spitale, reprezentanţii serviciului de Ambulanţă oferă sfaturi inclusiv pe reţelele de socializare despre cum să prevenim infectarea cu virusul mortal, potrivit stiri.tvr.ro.

O regulă simplăa ne poate feri de infecția cu virusul periculos din China: spălatul pe mâini cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool. Reprezentanții Serviciului de Ambulanţă ne dau și alte sfaturi: să evităm contactul direct cu persoanele bolnave de răceală sau gripă, să gătim bine carnea și ouăle și să evităm contactul neprotejat cu animalele vii, sălbatice și domestice.

Printre simptomele specifice provocate de acest tip de virus sunt febra, tusea, dificultățile respiratorii. În cazurile grave se poate ajunge la pneumonie, insuficiență respiratorie, și chiar deces.

Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din țară care are o secție specială de izolare, pregătită să preia pacienți infectați cu coronavirus. Sunt însă și unități pregătite să intervină în Iași, Timișoara, Constanța și Cluj.

Ministerul român de Externe avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, că autorităţile locale au activat planurile de pregătire şi răspuns pentru boli infecţioase. În Hong Kong s-a activat nivelul de alertă ‘Urgenţă’, nivelul 3 din 3.

Distribuie informația
Alte știri