Artistul orădean, Mircea Cantor, organizează la Paris un spectacol inedit în care copiii recită poeziile lui Eminescu în ritm de rap. VIDEO

Cu ocazia Zilei culturii române, Ambasada României din Franţa găzduieşte joi seara un spectacol urmat de un concert. O seară specială propusă de ICR Paris în colaborare cu Scoala de română din Paris. Titlul seratei: „DOR, Rêve d’un étoile”. Pentru început, artistul Mircea Cantor îl va celebra pe poetul Mihai Eminescu propunând o serie de momente inedite cu elevii atelierul conceput pentru această ocazie şi botezat „Eminescu altfel”. 

Artistul, originar din Oradea dar stabilit la Paris de două decenii, a explicat la RFI cum a conceput spectacolul cu copii. 

„Am propus să vedem cu ne putem apropia de Eminescu într-un mod cu totul diferit. Am vrut s ăfac nişte ateliere cu copii pentru că noi ştim din şcoală cum se învaţă Eminescu, cum la un moment dat te plictiseşti foarte tare auzind aceeaşi poezie, etc. Atunci am zis să ne apropiem de copii abordând chestiunea într-un mod diferit: ateliere de creaţie, de intervenţie, de ilustraţie, de imaginaţie pentru a face ca acest Eminescu să nu pară atât de bătrân”.

Copii care recită pe scenă au între 6 şi 14 ani.  La spectacolul nostru, o să fie copii care recită poezii pe muzică rap iar alţii o să interpreteze unele cuvinte din poeziile lui Eminescu sub formă de performance.”, a completat artistul. Integral: https://www.rfi.ro/special-paris-117775-ziua-culturii-romane-artistul-mircea-cantor-face-spectacol-la-paris-cu-un-grup

https://www.facebook.com/institutroumainparis/videos/614720002676931/
Distribuie informația
Alte știri