Demolarea turnului 2 de la CET II Oradea a fost amânată. Care este motivul

Având în vedere problema sesizată de domnul Ionel Boja, director al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Oradea, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bihor din data de 06.02.2020 privind implozia controlată a Turnului de răcire nr.2 din incinta CET II Oradea, la iniţiativa domnului prefect Dumitru Ţiplea s-a constituit un grup de lucru alcătuit din reprezentanţii IPJ Bihor, ISU Crişana şi Electrica Oradea a anunțat Instituția Prefectului Județului Bihor printr-un comunicat de presă.

Aceştia au analizat situaţia creată de aflarea în imediata apropiere a Turnului nr.2 a Staţiei 110/20 kV CET 2 Oradea cu o importanţă strategică pentru alimentarea cu electricitate, precum şi vecinătatea cu drumul de centură al oraşului.

S-a constatat faptul că executantul operaţiunii nu deţinea asigurare pentru lucrarea de demolare cu explozivi a Turnului nr.2. Astfel, la solicitarea domnului prefect Dumitru Ţiplea, acesta a fost notificat printr-o adresă oficială cu privire la faptul că, în lipsa comunicării unei dovezi privind încheierea unei asigurări, operaţiunea de demolare nu va avea acordul Electrica Oradea, având în vedere pagubele considerabile care pot fi cauzate cu ocazia executării lucrărilor.

În cursul dimineţii de azi, 07 februarie, s-a confirmat faptul că executantul lucrării nu a identificat un asigurător în România care să asigure operaţiunea de implozie, urmând să facă diligenţe pentru a găsi un asigurător extern. În consecinţă, lucrările de demolare cu explozivi a Turnului de răcire nr.2 din incitanta CET II Oradea au fost amânate.

Distribuie informația
Alte știri