Alertă. Două persoane au murit în Bihor din cauza gripei

În cursul ultimelor 24 de ore au fost înregistrate decese la două dintre cele 16 cazuri de gripă din județul Bihor, confirmate virusologic.

Cazul de gripă nr. 6 – persoană de sex masculin, vârsta 50 ani, domiciliată în comuna Finiș, nevaccinată gripal, confirmată cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal ”Ep. N. Popovici” Beiuș din 22.01.2020 până în 25.01.2020 când a fost transferat Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea – Secția ATI. Evoluția bolii s-a agravat sub ventilațe artificială, în cursul tratamentului complex, inclusiv cu Tamiflu, decesul a survenit în cursul serii de 12.02.2020.

Cazul de gripă nr.10 – persoană de sex feminin, 52 ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu, nevaccinată antigripal, cu patologie asociată constând din hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, confirmată infecție cu virus gripal AH1N1. Pacienta se prezintă în 27.01.2020 la Spitalul Municipal Salonta unde este tratată. În data de 30.01.2020 pacienta este transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, secția ATI, unde se administrează și tratament antiviral cu Tamiflu; în ciuda tratamentului complex administrat evoluția stării clinice a pacientei fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineții zilei de 13.02.2020. 

Pe de altă parte, două noi cazuri de gripă au fost confirmate în ultima săptămână.

Cazul de gripă nr.15 – persoană de sex masculin, 45 ani, domiciliată în comuna Uileacu de Beiuș, nevaccinată antigripal, are patologie asociată constând din hipertensiune arterială stadiul I, obezitate, hepatită reactivă, confirmată infecție cu virus gripal AH1N1. Pacientul se prezintă în 16.01.2020 la medicul de familie, beneficiază de tratament și datorită persistenței simptomatologiei se adresează la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal ”Ep.N.Popovici” Beiuș în data de 5.02.2020, se administrează și tratament antiviral cu Tamiflu. în prezent starea pacientului este bună și s-a externat în data de 10.02.2020.

Cazul de gripă nr.16 – persoană de sex masculin, în vârstă de 7 luni, domiciliată în municipiul Oradea, nevaccinată antigripal, confirmat cu infecție virus gripal tip AH3N2. Pacientul a fost internat de urgență la secția pediatrie a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea, beneficiat de tratament cu Tamiflu.

Distribuie informația
Alte știri