”Playmakers”, un nou proiect UEFA pentru dezvoltarea fotbalului feminin

Foto: frf.ro

UEFA și Disney au lansat joi, 13 februarie, la sediul forului european de la Nyon, un proiect inedit dedicat fetelor cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. 

”Playmakers” reprezintă o inițiativă a UEFA și Disney de a dezvolta un program de pregătire de ultimă generație, care folosește poveștile Disney pentru a încuraja mai multe fete tinere să descopere distracția în exercițiile fizice obișnuite și în fotbal.

Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.

Proiectul va fi lansat pentru început în șapte țări pilot, România, Austria, Belgia, Norvegia, Polonia, Scoția și Serbia, urmând a se derula în 30 de centre din țară: grădinițe, școli și cluburi de fotbal feminin. Mai multe asociații sunt așteptate să implementeze programul mai târziu în acest an. Părinții interesați de PlayMakers pot afla mai multe informații de aici: http://playmakers.frf.ro/

Distribuie informația
Alte știri