Povestea florarului bihorean care difuzează muzică pentru plantele din sere. Productia a crescut de la an la an.VIDEO

A locuit cea mai mare parte din viață la oraș dar, în urmă cu mai mulți ani, a decis să se mute din Oradea în satul Homorog, lângă Salonta, ca să cultive flori. Călin Ioan Chișe este un tânăr horticultor care, în 2013, a construit o seră cu 2.000 de plante iar acum a ajuns să comercializeze 150.000 de flori, anual, în piețele și magazinele din județ dezvoltând astfel o afacere din care trăiește toată familia.

Avem un angajat dar muncim toți: părinții, fratele, eu și după orele de școala și soția mea care este cadru didactic. Mi-ar plăcea să transmit această pasiune si băiețelului meu care are acum 5 ani, declară Călin Chișe.

Pasionat de horticultură, Călin Ioan Chișe a îndrăgit de mic culorile și florile. Peste ani, a ajuns să trăiască printre ele cea mai mare parte a zilei, ba chiar și noaptea în timpul iernilor grele, atunci cand gerul îl obligă să asigure o temperatură ridicată în solarii. Și nu doar de căldură au parte florile din serele de la Homorog. Florarul a observat că plantele sale se dezvoltă mult mai repede și sunt mai sănătoase dacă pe lângă hrană primesc atenție din partea oamenilor dar și….MUZICĂ.

Florilor trebuie să le dai atenție și să fii tot timpul printre ele. Le place să le punem muzică. Dăm drumul la casetofon și acesta rămâne pornit toată noaptea. Ziua, vorbim noi cu florile în timp ce le îngijim dar noaptea le place să asculte Radio ZU, spune Chișe.

În serele din Homorog se cultivă pe toată durata anului panseluțe, petunii, primule, zambile, mușcate, begonii, flori de piatră, gazanii sau crizanteme.

Dacă până acum investiția a fost strict una personală, căreia i s-a alăturat credit în valoare de 8.000 de euro, tânărul antreprenor e hotărât să apeleze pe mai departe la fonduri europene cu scopul de a se extinde, pentru ca de florile lui să se bucure și români din alte județe și, de ce nu, chiar și vecinii de peste graniță.

Distribuie informația
Alte știri