Reguli mai stricte pentru românii care vin în țară

După ce situaţia s-a agravat în ţările în care trăiesc mari comunităţi de români, autorităţile înăspresc condiţiile de intrare în ţară.

Toate persoanele care sosesc în România din ţări în care au fost confirmate cel puţin cinci sute de cazuri de coronavirus se vor autoizola la domiciliu. Decizia se aplică din duminică seară, începând cu ora 21.00. Iar cei care ajung din Italia, China și Coreea de Sud intră în carantină timp de două săptămâni.

Cei care ajung în România, din ţări în care s-au înregistrat oficial mai mult de 500 de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus, sunt obligaţi să declare domiciliul spre care se îndreaptă, iar odată ajunşi acolo se vor autoizola. Decizia se aplică fără excepţie, chiar dacă persoanele nu au simptome de infectare cu coronavirus.

Datele oficiale ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor indica 11 state în care se aplică noua măsura. Franţa sau Spania, țări cu mari comunităţi de români, sunt pe lista statelor în care numărul de bolnavi cu coronavirus a depăşit pragul de 500. Elveţia, Austria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania, Danemarca şi Suedia sunt la rândul lor în această categorie. Ambasadorii noştri din Spania şi Italia au transmis mesaje prin care îi roagă pe romani să nu mai plece la drum.

În autoizolare pentru 14 zile vor intra automat şi cetăţenii care ajung în România din Statele Unite ale Americii . Aşa cum sunt obligaţi şi cei care călătoresc din Japonia. Zone cu risc major mai sunt considerate provincia Hubei din China, inclusiv Wuhan, dar și două orașe din Coreea de Sud.

Românii care care sosesc din orice localitate din Italia intra obligatoriu în carantină timp de două săptămâni.

Distribuie informația
Alte știri