Gheorghe Carp confirma 3 noi cazuri de COVID-19 in Bihor. 65 de medici și asistenți medicali din Oradea au fost testați. Niciun cadru medical nu este contaminat.VIDEO

In primele 3 zile in care aparatul PCR achizitionat in Oradea pentru testarea pacientilor cu coronavirus a facut mai multe teste pentru bihoreni decat se obtinusera in 3 saptamani prin colaborarea cu medicii din Cluj Napoca. 166 de persoane au fost testate pana ieri dintre care 3 au fost confirmate pozitiv si sunt acum internate la Spitalul Municipal. Anuntul a fost facut de dr. Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor din judeţul Bihor, într-o intervenţie live pe Facebook.

Potrivit acestuia, numarul de testari va creste de la o zi la alta. In aceasta saptamana vor fi 100 de testari pe zi, iar de saptamana viitoare 150 pe zi. Vestea buna este ca dintre cele 65 de cadre medicale TESTATE in ultimele zile, nici un medic sau asistent medical nu este contaminat.

Oradea este intr-o situatie mult mai buna pentru ca aparatul PCR ne permite sa luam masuri rapide de prevenire. Dorim sa largim capacitatea de testare si vom achizitiona inca un PCR astfel incat numarul de testari sa creasca, a precizat Carp.

De astazi, toti pacientii suspecti de coronavirus sunt internati in Spitalul Municipal în vreme ce la Spitalul Judetean vor fi tratati pacientii care nu au probleme legate de coronavirus.

Prioritatea nostra este sa achizitionam echipamente. Am reusit sa facem achizitii pentru functionarea normala in urmatoarele doua saptamani. Nu banii sunt problema ci imposibilitatea de a achizitiona materiale si termenele de livrare, dar facem tot ce tine de noi a completat primarul Ilie Bolojan

https://www.facebook.com/ilie.bolojan/videos/261289538226905/?v=261289538226905
Distribuie informația
Alte știri