Rugăciune muzicală pentru mângâierea melomanilor

Dirijorul Romeo Rîmbu și fiul său violonistul Remus Rîmbu au intrat în clubul muzicienilor care susțin concerte de acasă pentru melomani.

Cei doi artisti le oferă iubitorilor de frumos una dintre cele mai frumoase arii în transcripție pentru oboi, vioară și cembalo: „Erbarme dich mich” („Ai milă de mine”) din Matthäus Passion de Johann Sebastian Bach.

În fața virusului Corona cu toate îngrădirile pe care ni le-a adus, rugăciunea, încrederea și un psihic sănătos sunt printre cele mai bune arme. Rugăciunea lui Petru este interpretată cu multă sensibilitate de cei doi muzicieni. Față de noua modă în sălile de concert, artistii orădeni păstrează un tempo adecvat de meditație și nu fac acrobații muzicale de viteză.

Romeo Rîmbu, prim oboist al filarmonicii orădene în anii ”80 se întoarce din nou la prima iubire. Dar ține cont de transformările suferite de arta interpretativă la oboi în ultimii 30 de ani, iar respirația și frazarea sunt mult mai curgătoare. Remus Rîmbu a ajuns deja la maturitate interpretativă.

 Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri