Un renumit istoric orădean, Cristina Liana Pușcaș, a inițiat, în aceste zile tulburi, un proiect inedit de cercetare istorică privind viețuirea în pandemie

Doctor în Istorie și lector universitar la Jurnalism, Cristina Liana Pușcaș a gândit în aceste zile, chiar dacă este suspendată din activitatea de muzeograf la Muzeul Orașului Oradea, o cercetare științifică menită ca, peste ani, să ofere o bază de date reală privind modul în care omenirea s-a adaptat și a înțeles să gestioneze problema autoizolării la începutul declanșării pandemiei COVID-19.

„În calitate de cercetător al unor perioade tulburi, am constatat că există momente în istoria omenirii greu de documentat, tocmai din lipsa unor dovezi și mărturii ale acelor vremuri. Ceea ce trăim noi, în aceste zile, este un moment unic în istoria omenirii, iar toate mărturiile dumneavoastră vor ajuta viitorii cercetători să înțeleagă această experiență a pandemiei. Am rugăminte să vă alocați câteva minute din timpul dumneavoastră și să răspundeți întrebărilor din acest chestionar online privind viețuirea în vremea pandemiei.Vă mulțumesc anticipat pentru susținerea demersului meu științific!”, declară dr. Cristina Liana Pușcaș, istoric.

Cei interesați să se alăture acestui demers științific o pot face accesând acest link

Distribuie informația
Alte știri