O nouă cursă feroviară, programată pentru Viena

Un tren a plecat duminică seara din Timişoara spre Viena. 74 de români care au contracte de muncă în Austria ca îngrijitori pentru persoane vârstnice au fost verificati de medicii DSP și de reprezentanții inspectoratului teritorial de muncă.

Oamenii au făcut controlul epidemiologic și au urmat traseul special pregătit până la peronul unde se afla trenul de Viena. Cei mai mulți îngrijitori au mai avut contracte de muncă în Austria și se află la schimburi de tură.

Autorităţile din Austria trimit un al doilea tren spre România. Acesta va sosi miercuri dimineaţa, în staţia CFR Timişoara Nord şi va aduce din Austria 40 de muncitori, care şi-au terminat tura de lucru în această ţară. Aceştia vor fi preluaţi cu un transport special şi vor fi duşi în judeţele de reşedinţă, unde vor sta în carantină timp de 14 zile.

 În cursul serii, trenul va pleca înapoi spre Viena), însă de această dată cu 104 muncitori care vor merge în această ţară pentru a presta diferite munci, în special la îngrijirea bătrânilor.

Distribuie informația
Alte știri