Venitul minim garantat, proiectul PRO România prin care statul își poate proteja cetățenii de criza economică

Pro România a depus în Parlament un proiect de lege prin care propune ca statul să asigure un venit minim pentru toți românii afectaţi de criza economică determinată de pandemia Covid-19, se arată într-un comunicat remis de președintele filialei Bihor Pro România, Octavian Bara.

Cuantumul ajutorului de stat va fi calculat ca diferență de la suma de 1500 de lei și venitul net lunar. Pentru familiile cu trei persoane majore care locuiesc în aceeaşi gospodărie se va acorda un ajutor de maximum 3000 de lei, respectiv 4000 de lei pentru cele cu mai mult de trei membri peste 18 ani.

Parlamentarii PRO România vor vota ca măsura să fie aplicată nu doar pe perioada stării de alertă, dar şi timp de un an după finalizarea acesteia, în condițiile în care peste 1 milion de angajați au rămas fără un loc de muncă în ultimele luni. Fără reglementarea venitului minim vital, românii vor fi puși în situația de a nu-și permite alimentele sau medicamentele necesare.

Modelul propus de PRO România se aplică deja în Spania unde fiecare cetățean care câștigă mai puţin de 200 de euro primeşte o diferenţă de 456 de euro de la stat.

Filiala Bihor a PRO România consideră că și statul român trebuie să ofere protecţia cetăţenilor săi în această perioadă de criză economică și îi invită pe toți parlamentarii bihoreni, indiferent de partid, să sprijine demersul nostru, concluzionează Octavian Bara

Distribuie informația
Alte știri