Orădenii își vor putea încărca telefoanele în noile autobuze care vor circula prin oraș de luna viitoare. FOTO

Printr-un proiect transfrontalier realizat in parteneriat de OTL, ADI Transregio si compania de transport public din Debrecen, prin Oradea vor circula, in perioada următoare, 7 autobuze noi, Mercedes, cu dotări ultra moderne (6 diesel care au ajuns deja în oraș si unul hibrid care va sosi la toamnă). Autobuzele au trei uși de acces, podeaua coborata la nivelul solului, sistem de monitorizare video, sistem de numarare a pasagerilor și chiar și mufe usb pentru incarcarea telefoanelor.

O altă noutate este că toate statiile vor fi anuntate vocal, in timpul călătoriei, printr-o comanda automatizata realizata prin GPS, exact cum se intampla la metrou. De asemenea, autobuzele sunt dotate cu ecrane pe care vor fi afisate reclame si informatii de interes public, a explicat directorul OTL, Viorel Pop.

De asemenea, autobuzele au o protectie suplimentara pentru soferi, asa ca acestia care nu vor lua contact cu pasagerii.

Proiectul prin cre au fost achizitionate noile mijloace de transport se inscrie in strategia orasului de transformare a transportului public.

Tot printr-un proiect finantat cu fonduri europene, aLte 15 autobuze hibrid vor ajunge in Oradea pana la sfarsitul anului viitor.

Distribuie informația
Alte știri