Admiterea la școlile de poliție e incertă. MAI nu a identificat o procedură de examinare care să respecte restricțiile pandemiei

Școlile de poliție și-au amânat înscrierile și examenele din acest an, din cauza pandemiei de coronavirus a anunțat sindicatul Europol.

Până la acest moment, încă nu se știe dacă în acest an se vor mai susține examenele, pentu că potrivit MAI, nu s-a găsit încă o soluție convenabilă pentru ca examenele să se desfășoare în condițiile pandemiei.

Astfel, toate cele trei școli de profil, adică Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca și de Școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, nu vor mai putea susține examenele de admitere dacă nu se găsește o soluție pentru ca atât candidații cât și examinatorii să fie în siguranță.

„Ne aflăm în situația în care pentru prima dată a ultimilor 20 de ani când cele trei școli care ofereau o resursă umană considerabilă pentru structurile operative pentru combaterea infracționalității din segmentul stradal se confruntă cu o astfel de situație”, transmite Sindicatul Europol.

Europol a transmis că a solicitat Ministerului Afecerilor Interne să găsească o soluție în acest sens pe care să o comunice și candidaților care voiau să se înscrie.

Distribuie informația
Alte știri