Patrule mixte, în Bihor, pentru descurajarea braconajului piscicol

Pentru descoperirea și descurajarea faptelor de braconaj piscicol sau a pescuitului fără permis, licență sau autorizație, patrula mixtă formată dintr-un subofițer al Jandarmeria Bihor și agent din cadrul I.P.J. Bihor, împreună cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S Bihor au efectuat controale pe râul Crișul Repede și pe mai multe canale colectoare ale acestuia, anunță Inspectoratul județean de Jandarmi.

În urma controalelor au fost verificate peste 10 persoane și aplicate un număr de 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 600 lei.

⚖Reamintim pe această cale, că în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr.23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura: pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuate fără permis în habitatele piscicole naturale, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

Cu același cuantum puteți fi sancționați și dacă nu prezentați permisul, licența sau autorizația organelor abilitate, ori încălcați condițiilor din permis sau nu eliberați peștii prinși sub dimensiunile legale.

Distribuie informația
Alte știri