Liderul USR Bihor crede că liberalii vor refuza o colaborare post-electorală cu Alianța USR-Plus. Silviu Dehelean: „PNL preferă să înregimenteze foști primari PSD în loc să sprijine candidații noștri, tineri și integri”

Alianța USR-PLUS Bihor a anunțat, în această săptămână, depunerea protocolului pentru alegerile locale din 27 septembrie. Potrivit liderilor Alianței, Silviu Dehelean și Ioana Mihăilă, candidata pentru Primăria Oradea, cele două formațiuni sunt primele organizatii care au semnat protocolul de alianță la nivel național reușind să organizeze liste de candidaturi în 70% în UAT-urile din județul Bihor care acoperă o populație de 84%.

Ca organizații noi pe piața politică, credem că este o reușită faptul că am convins atâția oameni să treacă peste reținerea de a intra în politică și chiar frica pe care oamenii o au față de vechea clasă politică și față de exponenții acesteia, a declarat SIlviu Dehelean.

Deputatul USR susține că în ultimile zile au existat o serie de încercări de intimidare și amenințări la adresa candidaților Alianței pentru a-i determina să se retragă și, în unele cazuri, aceste amenințări au și reușit.

Sunt metehnele unei clase politice vechi si acest comportament ne determină să continuam să luptăm pentru ceea ce considerăm noi că este necesar să se intample: schimbarea clasei politice și mai multa integritate in funcții publice. Vom merge in primării si, din 28 septembrie, vom face ceea ce am făcut și in Parlament în ultimii 4 ani: vom face lumină in primării unde foarte multă vreme cetațenii nu au avut acees si nu știu ce se intamplă acolo, a completat Dehelean.

Pe de altă parte, Silviu Dehelean a vorbit și despre eventualele alianțe post-electorale în județ.

După alegeri, cea mai naturală colaborare este cea cu PNL dar sunt anumite elemente care ne fac sa credem ca această dorință este unilaterală, doar din partea noastră. Am văzut că PNL alege să susțină un fost colaborator al Securității la Alesd, in loc sa încerce o colaborare cu Alianța USR-Plus sau preferă să înregimenteze foști primari PSD, cum este primarul Baba de la Nojorid, in loc să susțină un candidat tânăr și determinat, organizat și integru cum este Cătălin Sime.

Precizînd că mai sunt și alte elemente care ridică semne de întrebare despre o eventuală colaborae cu PNL, deputatul USR a declarat că este pregătit și pentru Opoziție pentru ca, „bineinteles, dragoste cu forta nu se poate”.

Distribuie informația
Alte știri