Fostul comisar european, Corina Crețu, a venit în Oradea pentru a susține candidații Pro România la alegerile locale: „Este vital ca ritmul de dezvoltare al orașului să fie menținut”

Filiala Bihor a Pro România va avea candidați în 62 de primării din județ și 20 de liste de consilieri locali a anunțat liderul organizației, Octavian Bara, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și europarlamentarul Corina Crețu, alături de Daniel Pop, candidatul Pro România la Primăria Oradea, Traian Bodea, candidatul la președinția Consiliului Județean Bihor și fostul prefect, Claudiu Pop, cel care va deschide lista de candidaați pentru CL Oradea.

Ne-am stabilit ca obiectiv să ascedem atat in consiliile locale ale primăriilor din Bihor cât și în Consiliul Județean. Scopul nostru este acela de a ne legitima ca partid politic la aceste alegeri, este primul nostru examen electoral. Dorința noastră este să ne consolidăm pentru 2024 atunci când Victor Ponta va candida la alegerile prezidențiale, a spus Octavian Bara.

„Avem în Bihor o echipă cum foarte puţine partide au în multe judeţe, de o calitate extraordinară, cu oameni profesionişti, începând cu Claudiu Pop, fostul prefect, şi care este coordonatorul pe Oradea şi cu domnul Octavian Bara, cel care a pus bazele Pro România Bihor. Am venit să-i sprijinim pe candidaţi în alegerile locale, întreaga echipă aşa cum este ea şi deciziile pe care le vor lua”, a declarat, în conferinţă de presă, Corina Creţu.

Europarlamentarul Pro România a amintit și implicarea pe care a avut-o din postura de comisar european în susținerea proiectelor europene implementate, în ultimii ani, în Oradea,.

Am semnat dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor, finantarea pentru drumul european 79 iar in 2019 am fost la inaugurarea podului centenarului, un proiect de 15 milioane de euro care include lucrarile din centrul istoric: amenajarea malului stang al Crisului Repede și pietonalizarea strazilor Aurel Lazar si Libertatii.

Oradea este un model european de dezvoltare a completat Corina Crețu avertizând că este vital ca ritmul de dezvoltare al orașului să fie menținut.

Sunt îngijorată pentru că încă nu există  la nivel central o listă clară a priorităților actualului Guvern pentru folosirea banilor europeni în viitorul exercitiu multianual. Această intarziere ar putea pune in pericol proiectele necesare pentru dezvoltarea municipiului Orada dar și a altor localități. Toate Guvernele vor trrebui să prezinte la Bruxelles planuri de relansare economica in baza carora vor primi bani europeni dar, in prezent ,nu exista aceasta lista.

Potrivit fostului comisar european, România  nu a mai depus la Bruxelles proiecte majore de investiții, adică mai mari de 50 milioane euro, de mai bine de un an când s-au cerut fonduri pentru spitalele regionale.

Distribuie informația
Alte știri