Românii sunt cetățenii Uniunii Europene care cheltuie cea mai mare parte a veniturilor pe mâncare. O treime din buget. Este concluzia unui raport al Consiliului Concurenţei pentru perioada de după apariția crizei sanitare. Tot ei cumpără mai multe alimente şi la preţuri mai mari.
Cele mai mari scumpiri au fost la fructe și legume, cu aproape 23 de procente, adică în medie cu un leu pe kilogram. Urmează uleiul, pâinea, carnea și făina, conform unui raport al Consiliului Concurenței. Sunt scumpiri apărute după începutul pandemiei, în perioada martie-iulie.
Scumpirile au venit pe fondul vânzărilor de alimente în creștere cu 14%.
Românii sunt cetățenii Uniunii Europene care cheltuie cea mai mare parte a veniturilor pe mâncare. O treime din buget. De două ori mai mult decât media europeană, arată datele Consiliului Concurenței.
Comercianții și producătorii susțin însă că nu vor crește prețurile în perioada sărbătorilor de iarnă.