Arborele genealogic și cercetarea istoriei familiei

Întocmirea arborelui genealogic necesită timp și poate crea unele dificultăți celor nefamiliarizați cu cercetarea istorică în arhive sau în biblioteci. Clipul prezintă câteva sfaturi și sugestii celor care intenționează să lucreze la propriul arbore genealogic sau la istoria familiei singuri ori în colaborare cu Centrul de Consultanță Istorică.

√ O investigație genealogică are mai multe etape, printre care cercetarea documentelor de familie, realizarea de interviuri cu părinții, bunicii, rudele dumneavoastră și întreprinderea de cercetări în arhive și biblioteci.

√ Extrem de importante sunt sistematizarea informațiilor identificate, gruparea lor pe persoane și familii, organizarea cronologică a evenimentelor din viața strămoșilor dumneavoastră și întocmirea unui plan de cercetare cu obiective clare și realizabile.

√ Realizarea unui arbore genealogic este un demers de durată care necesită, pe lângă consultarea unor materiale arhivistice diverse, o bună cunoaștere a surselor istorice, multă răbdare și timp. De aceea, colaborarea cu un istoric, specializat în cercetarea surselor istorice, vă ajută să depășiți impasurile în care ați putea intra și înlesnește realizarea întregului demers genealogic.

Despre Centrul de Consultanță Istorică: www.consultantaistorica.ro

Distribuie informația
Alte știri