Amabasadorul SUA la Biblioteca Județeană. Donație pentru fondul de carte Raftul American

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” a avut azi un oaspete special care i-a călcat pragul, pe Excelența Sa Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii În România, aflat într-un turneu în vestul României.

Adrian Zuckerman s-a aflat pentru prima oară în Oradea și a ales să-și înceapă întâlnirile oficiali cu cu reprezentanții autorităților locale vizitând prima dată Biblioteca Județeană. Venit de la Timișoara și Arad, unde a participat la manifestările dedicate Revoluției din 89, ambasadorul SUA a ales să oprească și la Oradea, oraș pe care nu l-a mai vizitat.

Prima oprire la Biblioteca Județeană a avut loc dis de dimineață, Excelența Sa venind să ofere personal instituției de cultură o serie de cărți în limba engleză. Contribuția sa vine să o întregească pe cea a predecesorului său, Hans Klemm, care a donat și el alte 54 de volume de literatură în limba engleză, în urmă cu patru ani. De această dată, Adrian Zuckerman a donat nu doar literatură, ci și cărți de istorie, geografie etc.

Gazda întâlnirii, Ligia Mirișan, managerul Bibliotecii Județene, i-a oferit oaspetelui un tur prin instituția de cultură, Excelența Sa vizitând pe rând Mediatică, Ludotecă, Depozitul legal și sala de lectură de Carte veche. Aici Adrian Zuckerman a admirat cea mai veche carte din patrimoniul Bibliotecii, un incunabul din 1461, dar și o hartă a Europei din secolul XVIII. Informații despre aceste obiecte de patrimoniu a oferit Silviu Sana, bibliotecar, el oferindu-i oaspetelui și o carte a cărui autor este, în limba engleză, despre dramele Bisericii Greco-Catolice din timpul comunismului, „The Forbbiden Church”

La finalul vizitei, Ligia Mirișan a mulțumit pentru contribuția Ambasadei SUA la dezvoltarea fondul de carte Raftul American/American Shelf, oferindu-i oaspetelui monografiile județului și municipiului Oradea. La rândul său, Excelența Sa Adrian Zuckerman a oferit cadou un volum despre Biblioteca Congresului american.


Cristina Pușcaș

Distribuie informația
Alte știri