Poliția locală a dat zeci de amenzi și avertismente, în ultima lună, din cauza gunoaielor depozitate în afara incintelor

foto/ arhiva

În data de 17 noiembrie, a avut loc debutul campaniei „Zonele vulnerabile sub lupa Poliției Locale”, campanie de curățenie care se derulează prin reprezentanții Poliției Locale Oradea. Detalii legate de această campanie au fost prezentate de către viceprimarul Arina Moș în cadrul unei conferințe de presă, joi, 17 decembrie 2020.

Conform spuselor viceprimarului Moș, ideea campaniei a pornit de la constatarea faptului că, din cele 800 de incinte destinate depozitării deșeurilor din cartierele de blocuri, la aproximativ 100 dintre acestea apar în mod repetat depozitări neregulamentare. Totodată, campania pornește de la premisa spiritului civic a oricărui orădean, adică de la dorința de a respecta cu toții actele normative în vigoare și de a face tot ce ne stă în putere pentru a contribui la buna funcționare a comunității din care facem parte.

Această campanie are două componente principale: una se referă la păstrarea curățeniei în zonele incintelor de depozitare și colectare a deșeurilor menajere iar cealaltă la diminuarea, poate chiar stoparea fenomenului cerșetoriei.

În prima lună a campaniei s-a constatat existenţa unor depozitări de deșeuri adiacente incintelor de depozitare, precum şi faptul că unele incinte de colectare au defecțiuni la sistemul de închidere, dar şi că există persoane care extrag deșeuri din recipientele de colectare, lăsând în urma lor mizerie. O altă problemă este și faptul că în anumite zone aceste incinte de colectare sunt foarte murdare.

„În decursul acestei luni, au fost întocmite 133 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor pe regulamentul de salubrizare al municipiului Oradea, din care 34 sunt amenzi contravenționale în valoare de 14.700 lei și avem și 99 de avertismente scrise, pentru că această campanie am pornit-o din dorința de a veni în sprijinul asociațiilor de proprietari care se luptă și ei cu această problemă. Ne dorim un oraș mult mai curat și ne dorim ca fiecare cetățean să fie responsabil și să vină în sprijinul nostru în derularea acestei campanii”, a declarat viceprimarul Arina Moș.

De asemenea, viceprimarul a menționat că pentru realizarea acestei campanii Poliția Locală Oradea lucrează împreună cu Direcția Tehnică.

O altă componentă importantă a acestei campanii se referă la stoparea fenomenului cerșetoriei, acțiune care se derulează în colaborare cu reprezentanții DASO. În cadrul campaniei, polițiștii locali identifică persoanele care trăiesc din mila cetățenilor, iar DASO le pune la dispoziție Adăpostul de Noapte de pe str. Gutenberg, unde li se oferă toate condițiile necesare.

„Solicităm cetățenilor să anunțe Poliția Locală sau pe oradeacity report aspecte legate de persoane fără adăpost pe care le văd prin parcuri sau oriunde în oraș, deoarece multe dintre aceste persoane nu știu că au posibilitatea să meargă la Adăpostul de Noapte, unde beneficiază de toate condițiile umane de trai. Vă rog să fiți alături de noi, alături de Primăria Oradea în această campanie menită să descurajeze persoanele care trăiesc din mila oamenilor, campanie de curățănie prin care dorim ca în locurile de depozitare și colectare a deșeurilor să se respecte, în primul rând regurile de bun simț”, a spus dna Arina Moș.

Distribuie informația
Alte știri