Propunere de la ministrul Tineretului și Sportului: „Să începem fiecare zi de școală cu 45 de minute de gimnastică și nutriție, după aceea putem să începem să învățăm”

Programul la școală ar trebui să înceapă cu 45 de minute de mișcare fizică și nutriție, este de părere noul ministru al Tineretului și Sportului, campionul paralimpic Carol Eduard Novak. „Fiecare copil trebuie să știe să înoate și să patineze”, a spus ministrul la Digi24. El își propune să obțină acest lucru în decurs de un an.

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului.

În ceea ce privește modul în care se desfășoară orele sport online, ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să le pună note elevilor în pandemie. Spre exemplu, le cer copiilor să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze. 

Distribuie informația
Alte știri