PROTEST: Dacian Palladi le cere autorităților să permită școala online și după începerea cursurilor față în față. VIDEO

Echipat cu o portavoce cu sirenă și scandând mesaje prin care le-a cerut autorităților să le acorde părinților dreptul de a decide continuarea orelor online chiar și după reînceperea cursurilor, fostul city manager al municipiului Oradea, Dacian Palladi, a protestat, vineri, în fața Instituției Prefectului Bihor.

Este o formă individuală de protest în calitate de părinte și privește posibilă decizie a autorităților de deschidere a școlilor în format față în față. Eu solicit ca organele statului să recunoască familiilor, adică părinților ai căror copii sunt elevi, opțiunea participări online la ore fără alte condiționalități. Consider că familia trebuie să aibă ultimul cuvânt, în vremuri de pandemie și de prelungire a stării de alertă, în ceea ce privește riscul epidemilologic asumat pentru membrii acesteia, a declarat Dacian Palladi înaintea protestului.

Timp de o jumătate de oră, fostul city manager a repetat la portavoce câteva mesaje prin care le-a cerut politicienilor să nu facă experimente asupra copiilor

„Munciți, munciți, dar și gândiți”, „Copiii noștri și familiile noastre nu trebuie să facă obiectul experimentelor politice”, a scandat Palladi care susține că numărul persoanelor infectate este mai mare decât numărul persoanelor testate și cuprinse în raportările oficiale. Potrivit acestuia, in plus, există și un risc major de infectare cu noile tulpini ale virusului asa ca posibila decizie de redeschidere a școlilor nu ține seama de realitate.

Protestez în speranța că voi fi auzit și așa cum s-a întâmplat în semestrul întâi al anului școlar părinții au avut această posibilitate de a opta pentru participarea online a copiilor la ore. Și eu mi-aș dori să fie vremuri liniștite și copiii mei să participe la școală în mod normal dar sunt vremuri excepționale în care politică prudenței și a lucidității trebuie să primeze iar statul nu trebuie să mă oblige să-mi asum un risc pe baza unor promisiuni sau statistici neverificate în practică

La finalul protestului, Dacian Palladi a fost invitat la o discuție legată de revendicările sale în cabinetul prefectului Dumitru Țiplea.

Distribuie informația
Alte știri