La Oradea, absorbția fondurilor nerambursabile în 2020 a fost de 5 ori mai mare decât în anul precedent

Directorul DMPFI Marius Moș a prezentat în detaliu raportul de activitate a direcției pe care o conduce, pornind de la cei patru piloni: fonduri nerambursabile, investiții în infrastructură, dezvoltare integrată și munca în echipă.

„Nu aș putea să spun dacă anul 2020 a fost unul mai bun sau mai rău, ceea ce este evident este că a fost un an mai altfel, un an în care ne-am confruntat cu lucruri nemaiîntâlnite generate de actuala pandemie, cum a fost distanțarea socială, izolarea la domiciliu, închiderea școlilor, lucruri care pe de o parte ne-au afectat negativ prin restrângerea personalului afectat, prin livrarea cu greutate a unor echipamente necesare șantierelor din Oradea, dar pe de altă parte au asigurat frontul de lucru pentru constructori, care au avut astfel cale liberă în trafic, au putut să lucreze mai bine și să avanseze în lucrări. Având în vedere toate aceste lucruri, am încercat să ne desfășurăm munca așa cum am putut mai bine. Toată activitatea noastră are la bază munca în echipă, prin urmare țin să mulțumesc colegilor mei, cât și colegilor din Primăria Oradea și instituțiile subordonate pentru că au înțeles că lucrurile trebuie făcute la timp indiferent de impedimente”, a precizat directorul DMPFI, Marius Moș.

Dacă în perioada de finanțare 2007-2013 Municipiul Oradea a atras proiecte în valoare de 250 milioane euro, în perioada 2014-2020 s-a reușit atragerea a 370 milioane de euro.

În ceea ce privește proiectele nerambursabile (în implementare, cât și cele finalizate în anul 2020), DMPFI împreună cu Direcția Patrimoniu Imobiliar și Direcția Tehnică au atras anul trecut proiecte în valoare totală de 337 milioane euro, din care valoarea investițiilor derulate este de peste 50 milioane euro.

Absorbția fondurilor nerambursabile în anul 2020 a fost de 5 ori mai mare decât în 2019. Astfel, dacă în 2019 absorbția fondurilor nerambursabile era de 8 milioane euro, anul trecut a fost de 43 milioane euro.

Așadar, Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internaționalăa generat prin activitatea de scriere și depunere proiecte: 47 de proiecte în implementare, 12 proiecte finalizate în 2020 (printre care se numără achiziția de tramvaie, restaurarea Casei Darvas – La Roche, coridorul verde Barcăului, coridorul verde Soarelui,  reabilitarea Colegiului Tehnic Traian Vuia, Muzeul Francmasoneriei, reabilitare rețele termice și puncte termice, extinderea creșei și Grădiniței nr. 53 și 6 proiecte depuse care se află în evaluare.

Alte știri