Începe vaccinarea cu AstraZeneca. Care sunt centrele din Bihor dedicate exclusiv acestui vaccin

Foto: Profimedia

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniei de vaccinare în România. Începând cu data de 15 februarie, acest vaccin va fi disponibil și pentru imunizarea populației din județul Bihor.

In 10 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a adoptat decizia de operaționalizare a cinci noi fluxuri de vaccinare la nivelul județului Bihor, dedicate exclusiv vaccinării cu vaccinul AstraZeneca in Municipiul Oradea, parter clădire internat Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Oradea (2 fluxuri), in Marghita Sala de sport – Colegiul Național „Octavian Goga”, in Beiuș la Sala de sport Piața Samuil Vulcan nr. 18 și in comuna Sântandrei la Sala de sport Str. Principală nr. 449.

Schema de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în cazul vaccinului AstraZeneca, presupune administrarea a două doze de vaccin, intervalul de timp recomandat între cele două doze fiind de 8 săptămâni.

Programările se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Cele 5 fluxuri de vaccinare nou înființate pentru vaccinul AstraZeneca se adaugă celor 7 fluxuri deja funcționale în etapa II a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pe raza județului Bihor și care rămân în continuare operaționale.

Distribuie informația
Alte știri