Planuri pentru Apuseni

Luni, 22 martie, la Oradea, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Consiliului Județean Alba și reprezentanții Consiliului Județean Bihor. Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost însoțit de Administratorul Public al aceleași instituții, în timp ce, din partea Consiliului Județean Bihor, au participat președintele Ilie Bolojan și vicepreședintele Mircea Mălan, alături de directorul Direcției Tehnice, Filip Cheșeli.

Tema discuțiilor purtate a fost legată de încheierea unui acord de parteneriat între județele Bihor, Alba și Cluj în vederea realizării și promovării unor interese comune precum: dezvoltarea infrastructurii rutiere care să conecteze cele trei județe, dezvoltarea și promovarea turistică a zonei montane, colaborarea pentru siguranța turiștilor în arealul apusean, protejarea și promovarea patrimoniului etnografic, folcloric și arhitectonic pentru zona carstică a Munților Apuseni, precum și protejarea și promovarea biodiversității zonei carstice apusene.

Parteneriatul a pornit de la ideea de susținere și realizare a unor proiecte regionale. În perioada următoare se vor purta discuții și cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în vederea semnării acestui acord.

,,Mulțumim echipei județene din Alba, implicit domnului președinte Ion Dumitrel pentru inițiativa și implicarea de care au dat dovadă. Patrimoniul natural pe care cele trei județe îl dețin împreună este unul de o valoare inestimabilă. Acum ne aflăm într-un moment important în care trebuie să creăm cadrul optim în vederea dezvoltării turistice sustenabile a acestei zone unice în România”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Distribuie informația
Alte știri