Tabăra în natură din Băile Felix/Sanmartin. VIDEO: Cum s-a transformat pădurea de lângă stațiune în castelul verde ”Abbie”, o mini-tabără de aventuri pentru preșcolari

Un program educațional cu rădăcini în țările nordice a pătruns de câțiva ani și în marile orașe din România. După București, Cluj a fost orașul in care anteprenorii au adus idei inovative în sistemul educațional astfel că Alina Pop a pus bazele unei creșe și grădinițe care are ca si concept sistemul forest&outdoor education, în cel mai ozonificat cartier din Cluj, Făget.

Dupa anii de experienta si cererea mare, acest proiect a ajuns din această vară si la Oradea. Concepte ca Forest School și Outdoor Education sunt aplicate la Abbie Forest School, în Sânmartin, de către o tânără absolventă de psihologie din Oradea. Ioana Popuș propune o vacanță plină de aventură în pădurea de lângă Băile Felix pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani. Activitățile din pădure sunt de explorare, descoperire, cercetare si produc entuziasm si bucurie pentru cei mici.

”Copilăria este despre descoperirea și învățarea prin joacă într-un mediu outdoor, curat și verde”, spune coordonatoarea proiectului care, impreună cu educatoarele, a pregătit tematici speciale pentru fiecare saptămana de vacanță.

Copiii mănâncă și dorm în tabăra, descoperă viața la țară, explorează lumea invențiilor, călătoresc virtual prin toată țara și fac experimente în natură. Întreaga tematică poate fi consultată pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Abbie-Forest-School-Oradea-100913582231209.

Activitățile care încep la 8 și se încheie la 16 se desfășoara, în cea mai mare parte a timpului, în aer liber. Micuții ajung în tabără între 8 și 9, iau micul dejun și pornesc spre pădure unde se desfășoară majoritatea activităților de peste zi. La amiază se întorc, servesc prânzul, cei mai obosiți dorm iar cei mai energici ascultă povești, se relaxează in hamacurile din curte, fac alte activități și craft-uri.

Costurile pentru participarea la tabără sunt în funcție de perioada de participare. Există un preț săptămânal dar acesta scade în funcție de perioada de timp petrecută în tabăra.

”Pentru că pe lângă o minte sănătoasă suntem interesați și de un corp sănătos, mâncarea servită de micuți este furnizată in sistem catering de către restaurantul foarte apreciat la noi în oraș si anume Flavours”, spune Ioana Popuș.

Pentru toamnă, planul organizatorilor este să deschidă în Oradea o grădinița și o creșa sub același concept ”Forest and Outdoor Education”.

Distribuie informația
Alte știri