A fost depusă cererea de finanțare pentru Campusul Școlar din Oradea

Consiliul Județean Bihor a depus cererea de finanțare cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Campusul Școlar pentru învățământ dual. Proiectul de hotărâre privind valoarea campusului a fost aprobat în ședința extraordinară de îndată de marți, 7 martie.

Proiectul are o valoare totală de 147.009.818,89 lei, cu TVA, echivalentul a peste 29 de milioane de euro, cu TVA. Contribuția proprie a Consiliului Județean Bihor la valoarea eligibilă a proiectului este de 20.841.983,64 lei, fără TVA, reprezentând 20,01% din valoarea cheltuielilor eligibile.  

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior. Se alocă fonduri pentru înființarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate în toată țara.

Campusul școlar pentru învățământ dual, aflat în construcție, este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de către Consiliul Județean Bihor.

Distribuie informația
Alte știri