Aproape 3 milioane de elevi și 200.000 de dascăli au început un an școlar care ori va schimba din temelii sistemul de educație din România, ori îl va dezvolta, spun specialiștii din educație.
„Înauntru este vopsit gardul iar afară este leopardul”, este o zicală pronunțată de tot mai mulți dascăli, în condițiile în care toate planurile și procedurile puse pe hârtie de autorități în ultima vreme nu au ajutat cu nimic realitatea din școli.
S-au făcut pași uriași privind educația prin intermediul sistemelor online: s-a băgat curent în foarte multe școli și au fost cumpărate tablete și calculatoare pentru școlile care nu aveau. Cu toate acestea, sunt în continuare foarte mulți elevi care nu au aceste dispozitive.
Însă, să predai online în 2020 nu înseamnă doar să stai în fața unui laptop, pe diferite aplicații, și să le dictezi elevilor de acasă.
Copiii se plang de conexiunea proastă la internet, atât la școală cât și acasă și faptul că sunetul nu ajunge la ei.
Probleme sunt mai ales în şcolile de la ţară. În multe locuri nu există tehnologia necesară pentru cursurile online, iar profesorii nu au fost instruiţi să predea digital. În plus, aproape două sute de mii de elevi nu au primit tablete.
Sursa: stirileprotv.ro