În cadrul programului „Sănătatea mea”, la Centrul de Zi pentru copii de pe Calea Clujului au fost organizate, pe tot parcursul lunii august, ateliere de prevenţie şi educare pentru sănătate, care au luat forma unor activităţi ludice adaptate capacităţilor de discernere al celor mici. Acestea au fost realizate cu sprijinul domnului Vlad Silviu, medic primar ortoped şi fondator al Asociaţiei Help & Care,
Pe parcusul celor patru zile de activităţi, copiilor din cadrul centrului le-au fost prezentate informaţii atât despre o alimentaţie sănătoasa, despre obiceiurile sănătoase, cât şi despre importanţa mişcării, a sportului, prin exerciţii fizice de coordonare, pentru dezvoltarea echilibrului, exerciţii de atenţie ,etc.
Pentru „a creşte mari” şi cu o bună stare de sănătate, este necesară adoptarea unor obiceiuri corecte de la cele mai mici vârste. Unul dintre obiectivele centrului nostru este încurajarea adoptării de către copii a comportamentelor favorabile sănătăţii şi bunăstării fizice, psihice şi sociale. Sensibilizarea copiilor faţă de regulile unei vieţi sănătoase, le va permite să îşi dezvolte reflexele necesare în materie de prevenţie şi menţinere a sănătăţii.
Centrul de zi mulțumește Asociaţiei Help&Care pentru sprijinul oferit comunităţii, prin desfășurarea de activități în domeniul sănătății, educației și nu în ultimul rând în domeniul social, dar și tuturor celor implicați în acest proiect: domnul Vlad Silviu, medic primar ortoped, doamnele kinetoterapeut Fulop Julia și Matei Nicola, doamna Ghitea Timea, doctor în nutriție și dietetică patologică, doamna Sas Adascalitei Ioana, autoare , Caravana Medicilor și UPU Oradea.
Centrul de Zi nou înființat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, situat pe Calea Clujului, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, are o capacitate de 60 de locuri, misiunea acestuia fiind prevenirea abandonului școlar, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere – socializare, hrană, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți.