Alege cariera de ofițer pompier! 46 de locuri au fost scoase la concurs

Începând de vineri, 24 iunie și până pe 08 iulie 2022, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la facultățile din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. În acest an, pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost alocate 46 de locuri dintre care 38 la Facultatea de Pompieri și 8 la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” .

Au început înscrierile la Academia de Poliție

La nivelul județului Bihor, recrutarea candidaților pentru Facultatea de Pompieri și 8 la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, se realizează de personalul structurii de resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” (ISU BH).

Cererea-tip de înscriere la concursul de admitere se poate descărca de site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (https://www.isubh.ro/admitere/ ).

Cererea se completează de către candidat, în mod lizibil, se semnează și se trimite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: inscrieri.academie@isubh.ro, în perioada 24 iunie-08 iulie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 22 iulie 2022. Evaluarea psihologică a candidaților, se va realiza, conform planificării, până la data de 13 iulie 2022.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 21 – 27 iulie 2022 (data operațiunii bancare), potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 22 – 28 august 2022, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 30 – 31 august 2022.

Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 06 – 29 septembrie 2022, potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 30 septembrie 2022.

Detalii despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (www.isubh.ro) – Secțiunea Cariera) sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, telefon 0259/411.212, interior 27107 și 27136.

Alte știri