Amenzi de aproape 72 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 11 – 12 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 48 de ore au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 71.930 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 90 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 17 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, au fost sancționați 21 de bicicliști, 14 pietoni, cinci sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, alte cinci pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, trei pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, șase sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 16 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri